Museumweek: Het Natuurhistorisch laat zijn tanden zien

Met als pronkstuk ‘De Grootste Muil’ - de bek van de uitgestorven Peruaanse roofpotvis Livyatan -  en met als primeur een nijlpaardkies van de Maasvlakte liet Het Natuurhistorisch in de Nationale Museumweek (16-24 april 2016) zijn tanden zien.

 

Behalve de 'Grootste Muil' met potvistanden van 40 centimeter exposeerde het museum meer spraakmakende museumstukken. Bijvoorbeeld tanden en kiezen van babiroessa, bever, tijger, mammoet en een bijzondere recente aanwinst: een fossiele tand van een nijlpaard, gevonden op het strand van Maasvlakte 2.

 

Tandenzoekkaart voor kinderen
Voor kinderen vanaf 7 jaar was er een speciale zoekkaart die niet bijt. Daarmee stond je oog in oog met de grootste en kleinste zoogdiertanden, voelde je dieren die elke week een nieuw gebitje krijgen aan de tand en zag je zelfs dieren die zonder tanden overleven. 

 

Lezing 'Alles over tanden en kiezen'
Conservator Bram Langeveld kan als geen ander aan één enkele kies zien van welke diersoort die is. In zijn lezing ‘Alles over tanden en kiezen’ (zaterdag 23 april, 15:00 uur) legde hij jong en oud uit hoe hij dat doet en wat het gebit nog meer vertelt over het leven van dieren. 

 

Tijdens de Museumweek golden de reguliere toegangstarieven. De tandenzoekkaart kost 1 euro en de lezing is gratis met een entreebewijs van het museum.

We zijn weer open!

Deze week is er op dinsdag en woensdag door werkzaamheden helaas geluidsoverlast in het museum.

Dit zijn onze coronamaatregelen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.