Excursies naar het Rotterdams Platteland

De tentoonstelling ‘Rotterdams Platteland’ laat het stadse buitenleven zien in twee klassieke diorama’s - een voor de lente en een voor de zomer. Paaiende vissen, gruttende grutto’s, bloeiende weideplanten, wuivend riet en boswachter Juriaan doen de museumbezoeker onmiddellijk naar al dat natuurschoon en het weidse landschap verlangen. Natuurlijk kunt u het Rotterdams Platteland ook buiten ervaren!

 

Wandelroute
Combineer je bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam dan met een wandeling naar het Rotterdams platteland. Via het Museumpark loop je langs een van de groene aders van Rotterdam naar Melkschuur Zuidpolder. Onderweg leer je alles over de stadsnatuur van de havenstad. Aangekomen bij de Melkschuur kom je tot rust in de tuin met bloeiende polderbloemen en slootjes met kwakende kikkers. De wandelroute kun je hier downloaden. 

 

Excursies
Of ga mee met een stadsnatuurwandeling! Boswachters van Natuurmonumenten organiseren samen met stadsecologen van het museum komend halfjaar ook een aantal wandel- en fietstochten vanuit het museum, via het stadscentrum naar het Rotterdams Platteland. Wil jij graag mee? Fiets mee op 17 juli en wandel mee op 20 augustus. Aanmelden kan hier