VOL !! - Nacht van de Vleermuis: 24 augustus Kralingse Bos - VOL!!

In de stemming voor een romantisch weekend? Kom dan in de Nacht van de Vleermuis op zaterdag 24 augustus om 20:30 uur naar het Kralingse Bos en ga met de ecologen van Bureau Stadsnatuur en de boswachters mee op zoek naar zingende rosse vleermuizen.


De rosse vleermuis is de Barry White onder de vleermuizen. Hun gezang op 18kHz is misschien iets hoger, maar voor gevoelige vleermuisvrouwtjes klinkt het heel zwoel. Met hun uitstekende zangkunsten hopen rosse vleermuizen komend weekend een liefje voor zich te winnen. De ecologen van Bureau Stadsnatuur zijn van plan dit spektakel van dichtbij gade te slaan en hopen daarbij ook wat opnames te maken van de zingende vleermuizen.

 

Omdat het komend weekend ook de nationale Nacht van de Vleermuis is, zijn Rotterdammers welkom om de ecologen te vergezellen op deze bijzondere avond. De natuurkenners zullen niet alleen het geheime liefdesleven van de vleermuizen bloot te leggen, ze vertellen ook over hun eigen liefde voor deze nachtelijke fladderaars. Wie in de stemming is voor een romantische weekend, kan deelnemen. Aanmelden is verplicht. Zie onder hoe.Organisatie
Bureau Stadsnatuur, in samenwerking met de boswachters van het Kralingse Bos

Locatie
Kralingse Bos, bij Kinderboerderij De Kraal,
Langepad 60, 3062 CJ  Rotterdam

Wanneer
Zaterdag 24 augustus 2019, 20:30 – 23:00 uur

Voor:
alle leeftijden | Kosten: geen (gratis)

Aanmelden:
VOL !! mail vleermuis@bureaustadsnatuur.nl  VOL !!
www.hetnatuurhistorisch.nl/activiteiten/nacht-van-de-vleermuis-24-augustus.html
Extra info: In het geval van regen gaat de excursie niet door.
 

Nacht van de Vleermuis

Het Kralingse Bos is een van de beste leefgebieden voor vleermuizen in Rotterdam. Er komen ten minste zeven soorten voor. Bureau Stadsnatuur is de onderzoeksafdeling van Natuurhistorisch Museum Rotterdam. De zeven ecologen die er werken onderzoeken, adviseren, en rapporteren over, de natuur in de stad. De Nacht van de Vleermuis is een initiatief van Vleermuiswerkgroep Nederland. In het hele land vinden gelijktijdig bijna 80 excursies plaats. Meer info is te verkrijgen via www.nachtvandevleermuis.nl

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!