Schaatsen op Het Natuurhistorisch IJs

De Schaatsbaan Rotterdam had een primeur: de eerste Nederlandse ijsmammoet. In Het Natuurhistorisch IJs, onder de zogenoemde funbaan, lagt namelijk een levensgrote wolharige mammoet - de 22.500 jaar oude Yukagir mammoet - precies zoals het uitgestorven dier met huid en haar in het Siberische ijs gevonden werd. De mammoet(illustratie) was een outdoor verlenging van de tentoonstelling Opgeraapt Opgevist Uitgehakt in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, waar echte fossiele (mammoet)botten te zien zijn. 

 

Van zaterdag 30 november 2013 t/m 26 februari 2014 kon iedereen op Het Natuurhistorisch IJs schaatsen, met een toegangsbewijs van het museum zelfs gratis. Als bezoeker van de schaatsbaan ervoer je zo de prehistorie van heel dichtbij, wat met name voor kinderen natuurlijk heel spannend is. 

 

Op vertoon van je toegangskaartje van Natuurhistorisch Museum Rotterdam, kon je van 30 november 2013 tot en met eind februari 2014 gratis schaatsen op Het Natuurhistorisch IJs en met je toegangsticket van Schaatsbaan Rotterdam kreeg je 50% korting op de reguliere toegangsprijs van het museum.

 

Onder de makers van de leukste foto’s op Het Natuurhistorisch IJs, die via Facebook, Twitter en/of Instagram gedeeld worden met Het Natuurhistorisch en Schaatsbaan Rotterdam, verloot het museum meerdere (echte!) fossiele botten.

 

De actie was een samenwerking tussen Schaatsbaan Rotterdam, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, het illustratorsduo Miel Krutzmann en Telmo Pieper en reclamebureau Nobla. Alle betrokken partijen hebben belangeloos meegewerkt aan dit project.