Rondleidingen collectiedepots 5/6 oktober

In het Weekend van de Wetenschap 5 en 6 oktober, kunt u een kijkje nemen in de verborgen wereld van het museum. Volg een rondleiding door het speciaal geklimatiseerde (externe) collectiedepot in de Robert Fruinstraat 52, Rotterdam. Elk uur van 12:00 tot 16:00. Voor jong en oud. Reserveren verplicht.

 

De collectie van Het Natuurhistorisch telt bijna 400.000 voorwerpen die niet allemaal geëxposeerd kunnen worden. Daarvoor ontbreekt de ruimte. Daarom bewaart het museum meer dan 95% van de verzameling achter de schermen in collectiedepots. In de kelders en op zolder van het museumgebouw aan de Westzeedijk zijn de vogels, zoogdieren en schelpen opgeslagen, en een speciaal geklimatiseerd depot elders in de stad is de bewaarplaats van de insecten en de fossiele zoogdierresten.

 

In het Weekend van de Wetenschap 5 en 6 oktober is het nieuwe externe depot aan de Robert Fruinstraat 52 open voor het publiek. Groepen van maximaal 12 personen krijgen een rondleiding langs laden vol met vele tienduizenden vlinders, kevers en andere insecten, en door de afdeling waar overblijfselen van mammoeten, steppewisenten en andere ijstijdzoogdieren bewaard worden. 

 

Honorair conservatoren Ruud Vis en Frans Slieker vertellen u over de insectencollectie, hoofdconservator Kees Moeliker wacht u op bij de fossiele botten. 

 

Zowel op zaterdag 5 als op zondag 6 oktober start de eerste rondleiding om 12:00 uur en daarna elk heel uur, tot de laatste om 16:00 uur. Toegang gratis. Reserveren (verplicht): mail mailto:info@hetnatuurhistorisch.nl uw naam, de dag en tijd van uw voorkeur en het aantal personen. Locatie: Robert Fruinstraat 52, Rotterdam