Vogelweek 2016

Tijdens de Nationale Vogelweek (14 t/m 22 mei 2016) zijn er in Het Natuurhistorisch behalve twee vogeltentoonstellingen ook diverse extra activiteiten rondom vogels. 

 

speurtocht: Beter één vogel in de hand ...
30 april t/m 22 mei

Kom in de meivakantie en tijdens de vogelweek naar Het Natuurhistorisch om zo vrij als een vogel door het museum op zoek te gaan naar alles wat vliegt en fladdert. Ontdek leuke weetjes en verlaat het museum zo trots als een pauw met al je nieuwe vogelwijsheden. 

 

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 7 en kost 1,- plus een toegangskaartje voor het museum.

 

lezing: Vogels op de gevoelige plaat
maandag 16 mei (2e pinksterdag) om 14.00 uur

Ecoloog en vogelkenner Garry Bakker gaat niet zomaar op vakantie. Aan iedere reis gaat een uitgebreide studie vooraf naar welke soorten vogels er voorkomen en waar deze het beste zijn waar te nemen. De uitdaging is vervolgens deze zo mooi mogelijk vast te leggen. Tijdens deze lezing neemt hij je mee op wereldreis langs alle soorten vogels. 

 

Deze lezing is geschikt voor jong en oud en gratis met een toegangskaartje voor het museum.

 

excursie: Zie ze vliegen
zondag 22 mei om 10.00 uur

 

In het museum staan alle vogels beweging- en geluidloos in hun vitrine. Wil je ze zien vliegen en horen fluiten, dan moet je toch naar buiten. Met een échte ecoloog ga je op zoek naar stadse vogels in het park bij ons museum. Probeer zo veel mogelijk soorten in levende lijve te zien en ontdek het vogelleven in Rotterdam. 

 

De excursie is geschikt voor jong en oud en kost 3,- plus een toegangskaartje voor het museum. Om verzekerd te zijn van een plekje, is aanmelden aan te raden via de website van de vogelweek