Voorjaarsvakantie 2019

Donderdag 28 februari

Vogelhuisje maken - met natuurlijke materialen tover je een saai vogelhuisje om tot een waar thuis voor tuinvogels

De winter is bijna voorbij! Vogels gaan op zoek naar plekken om zich te nestelen. Vandaag tover je een saai vogelhuisje om tot een waar thuis. Met natuurlijke materialen maak je je vogelhuisje passend bij jouw tuin of balkon én aantrekkelijk voor vogels. Je werkt met takjes en twijgjes, gedroogde bladeren, bessen, mos en alles wat maar uit de natuur komt. Het huisje hebben wij, het maken doe jij!

Deze activiteit vindt plaats in de Hoboken Salon van het museum en is op inloop. Vooraf aanmelden is niet nodig. De activiteit is niet voor groepen, kinderfeestjes of BSO-bezoek. 

 

Kosten
1,50 plus een toegangskaartje voor het museum

Leeftijd
vanaf 6 jaar

Tijd
14:00 – 16:00 uur, inloop en zolang de voorraad materiaal strekt

Geweest

Dinsdag 26 februari

Gefriemel – zee-egels en zeeboontjes boetseren

Net als kunstenares Inge Hoefnagel ga je aan de slag met boetseerklei. Je boetseert zee-egels en zeeboontjes die niet van echt te onderscheiden zijn. Leuk voor in je kamer thuis! Inspiratie nodig? Inge exposeert nu ‘gefriemel’ in onze Haverhorst Vestibule. Zo liggen er een vilten springstaart, geboetseerde zee-egels en zeeboontjes, en een Kempense heidelibel gevat in een fragiel borduurwerk. 

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.