Lezing en excursie 6 oktober 2019: Wat leeft er op groene daken?

Het dak is niet echt een plek waar je veel dieren verwacht. Op groene daken in de stad komen echter veel soorten insecten voor, afhankelijk van de inrichting van dat dak. Onderzoeker Marco Tanis van Bureau Stadsnatuur onderzoekt het voorkomen van insecten op groene daken in diverse steden, waaronder in Rotterdam. Wanneer is een groen dak het meest interessant voor insecten? Welke factoren spelen hierbij een rol? En welke soorten kun je verwachten op een groen dak?

In het Weekend van de Wetenschap geeft Marco Tanis een lezing over zijn onderzoek en de uitkomsten hiervan. Na de lezing is er de mogelijkheid voor een kleine groep mensen voor een aansluitende excursie. De onderzoeker neemt je mee naar de daktuin van het Erasmus MC, waar je alles krijgt te zien en te horen over biodiversiteit op daken. Tijdens dit weekend is ook de fototentoonstelling Stadsnatuur onder de loep - foto’s van Judith Tielemans te zien. Deze tentoonstelling belicht het werk van de stadsecoloog en er is ook aandacht voor dieren op groene daken.

 

De lezing start zondag 6 oktober om 11.30 uur. De lezing en excursie zijn gratis met een geldig toegangsbewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Voor de excursie is inschrijven verplicht via info@hetnatuurhistorisch.nl. Het maximumaantal deelnemers voor de excursie is 15 personen. Vol is vol!

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.