Weekend van de Wetenschap

Ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Spreeuw Centraal' staat het Weekend van de Wetenschap 2017 in het teken van de spreeuw.

 

Zondag 8 oktober 2017, 15:00 uur: Koos Dijksterhuis
De onbekommerde spreeuw

 

De spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis.

 

De spreeuw is zo’n bijzonder dier, je kunt er een boek over schrijven! En dat is precies wat Koos Dijksterhuis heeft gedaan. Koos kan er meeslepend en leuk over vertellen, met aansluitend een rondleiding door de tentoonstelling Spreeuw Centraal. 

 

Bioloog Koos Dijksterhuis is bekend van zijn dagelijkse verhaaltje over de natuur in de krant Trouw. U zult aan zijn lippen hangen bij zijn vrolijke verhalen, natuurlijk met veel plaatjes. Niet alleen over de spreeuw schreef Koos een heel boek. Eerder verschenen door hem geschreven boeken over kiekendieven en over drieteenstrandlopers. Zijn nieuwste boek is nog maar net uit: over de natuur van Schiermonnikoog.

 

Toegang tot de lezing is gratis met een geldig toegangsbewijs van het museum. Reserveren: stuur een mail naar zondagmiddag@hetnatuurhistorisch.nl