Workshop: Levend fossiel onder de microscoop

De Wollemia nobilis was tot voor kort alleen bekend als een fossiel in miljoenen jaren oud gesteente. In 1994 werden in een Australische kloof enkele van deze bomen teruggevonden die generatie op generatie meteoriet-inslagen, ijstijden en branden hebben overleefd. Levende kopieën van de fossiele planten dus!

 

In enkele botanische tuinen zijn zaden van deze overlevers opgekweekt. De zaden van planten die al 200 miljoen jaar overleven gaan we in deze workshop bekijken onder de microscoop. In de workshop onder leiding van het Nederlands Genootschap voor Microscopiekijken we - na kleuring  en inbedding - op celniveau naar hoe zo’n plant groeit en toch voedt. Onder begeleiding maak je zelf zo’n preparaat, welke natuurlijk als souvenir mee naar huis mag!

 

Voor wie
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

 

Wanneer
zondag 6 mei om 14.00 uur

 

Kosten
Gratis met een toegangskaartje voor het museum

We zijn weer open!

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Boek vooraf online een ticket met een vaste starttijd. Dat kan in onze e-ticket shop

Behoor je tot de COVID-19 risicogroepen en wil je het museum met zo min mogelijk medebezoekers delen? Bel onze front-office voor actuele informatie over (doordeweekse) dagen en tijdstippen waarop het rustig is: 010-4364222.