Workshop: Levend fossiel onder de microscoop

De Wollemia nobilis was tot voor kort alleen bekend als een fossiel in miljoenen jaren oud gesteente. In 1994 werden in een Australische kloof enkele van deze bomen teruggevonden die generatie op generatie meteoriet-inslagen, ijstijden en branden hebben overleefd. Levende kopieën van de fossiele planten dus!

 

In enkele botanische tuinen zijn zaden van deze overlevers opgekweekt. De zaden van planten die al 200 miljoen jaar overleven gaan we in deze workshop bekijken onder de microscoop. In de workshop onder leiding van het Nederlands Genootschap voor Microscopiekijken we - na kleuring  en inbedding - op celniveau naar hoe zo’n plant groeit en toch voedt. Onder begeleiding maak je zelf zo’n preparaat, welke natuurlijk als souvenir mee naar huis mag!

 

Voor wie
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

 

Wanneer
zondag 6 mei om 14.00 uur

 

Kosten
Gratis met een toegangskaartje voor het museum

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.