Workshop Wilde Bijen Pop-up kaarten, 7 augustus 2021

Deze vakantie heeft de bij haar eigen tentoonstelling in het museum. En dat is nodig, want iedereen mag weten hoe belangrijk de bij is voor ons mensen! In de tentoonstelling ‘Wilde Bijen Parade’ laten we meer dan 40 illustraties zien die elk in hun eigen stijl de wondere wereld van bijen in beeld brengen. Zo ontdek je hoe bijen leven, waarom ze zo belangrijk zijn, waarom veel wilde bijen in de knel zitten, en hoe wij ze een handje kunnen helpen. 

Samen met illustratoren Emma Hazenak en Laura Surentu nemen we eerst een kijkje in de tentoonstellingszaal. Ontmoet bijen die een hamburger rondvliegen, bijen in winterslaap en zoom eens in op het fragiele maar vernuftige lichaampje van een bij. Een wonderlijk mooi en nuttig beestje!
Daarna ga je aan de slag met schaar, karton en lijm, en maak je een 3D pop-up kaart met bijen in de hoofdrol. De tentoonstelling biedt jou genoeg inspiratie, dus aan het eind van de workshop heb je een toffe, kleurrijke kaart om te versturen, om op te hangen of gewoon gezellig neer te zetten. 

Tussendoor is er limonade en een lekker hapje.

Na afloop krijg je van de Bijenstichting een klein zakje gifvrije bloemzaden mee zodat je thuis ook bijen kunt helpen.
 

Voor wie
Kinderen van 6 t/m 12 jaar (ouders mogen bij de kinderen blijven) 


Workshopbegeleiders
Emma Hazenak en Laura Surentu


Kosten
3,00 per deelnemer (inclusief drinken en wat lekkers)


Datum en tijd 
zaterdag 7 augustus 2021 13:30 – 15:00 uur 
 

Duur
anderhalf uur 

Informatie en aanmelden via educatie@hetnatuurhistorisch.nl