Zomervakantie speurtocht 2022

Wat doe jij in de stad? In de vakantie kun jij er lekker op uit. Welke dieren kun je dan tegenkomen? En wat doen zij in de zomervakantie? Kom naar het museum en ontdek welke dieren er zijn in de stad, op de Maasvlakte, in de polder, bij de Kralingse plas en ontmoet zelfs dieren die zomervakantie niet overleven... 

Deze zomerweken is in het kader van het Jeugd Vakantiepaspoort een vrolijk speurboekje beschikbaar waarmee kinderen door de museumzalen lopen. Aan de hand van korte opdrachten komen zij meer te weten over verschillende eters, ontdekken ze dat een reuzenpotvis ook echt reuzentanden heeft en leren ze dat sommige dieren de zomer niet eens halen! Er is een versie voor kinderen die niet kunnen lezen en schrijven en een versie voor kinderen die dat wel kunnen.

Het Jeugd Vakantiepaspoort is de hele zomervakantieperiode geldig. Het paspoort is (op school) uitgereikt aan alle basisschoolkinderen uit Rotterdam van 4 t/m 12 jaar oud. De toegang tot het museum en het speuren met een boekje zijn gratis met het Jeugd Vakantiepaspoort. Zonder paspoort kost de speurtocht 1,50 euro. 

Met de bso naar het museum? Tip: vraag de ouders het Jeugd Vakantiepaspoort mee te geven aan hun kind zodat het bezoek aan het museum én de activiteit gratis wordt! 
Bso's dienen vooraf te reserveren via frontoffice@hetnatuurhistorisch.nl 

Zomervakantie in Het Natuurhistorisch!


 

Vacature! Collectiebeheerder Vacature!

Ook open op maandag en allerlei extra activiteiten. Benieuwd wat en wanneer? Check het hier.