Programma najaar 2010

19 september – prof. dr. Jelle Reumer, Op welke leeftijd stierf een 13.000 jaar oude mammoet?  
Op de bodem van de Noordzee zijn fossiele skeletresten van zoogdieren te vinden. Aan deze oude botten valt nog van alles te zien. Hoe zie je dat iets uit de IJstijd komt? En zouden onze eigen botten over duizenden jaren ook een verhaal vertellen?
       
17 oktober – dr. Erwin Kompanje, Kan een dolfijn verdrinken? 
Tijdens deze live-sectie zie je of wij en dit zeezoogdier van binnen op elkaar lijken. Je ontdekt waarom zijn neus bovenop de kop zit, of hij echt druiventrossen in zijn buik heeft en hoe een babydolfijn onder water bij zijn moeder drinkt. Geen college voor watjes! 

21 november – dr. Hans Slabbekoorn, Zingt een vogel een ander lied als hij bij het station woont? 
X-factor onder de vogels? Sommige vogels maken in de stad een ander geluid dan hun soortgenoten in het bos. Tijdens dit college kom je erachter hoe dat kan. Vinden de vrouwtjes andere liedjes ook mooi? En hebben vogels eigenlijk last van ons lawaai? 

19 december – prof.dr. John Videler, Wat leert een Olympisch zwemmer van een pinguïn? 
Het wereldsnelheidsrecord, een koningsnummer zwemmen, de perfecte landing en de meest handige gravers. Er zijn kenmerken van dieren, die wij ook graag willen hebben. Door goed naar de natuur te kijken kunnen we er heel veel van leren.
 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Geen online tickets met tijdslot meer
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!