Dier, Mens & Traditie - zwemmende honden, zingende twatwa’s en pronkende paarden

'Dier, Mens & Traditie' gaat over de diversiteit aan levende tradities met dieren én hun beoefenaren. Honden die flinke afstanden zwemmen, Surinaamse zangvogels die in het juiste ritme fluiten, prachtig versierde paarden die door zee galopperen, valken die fier vanaf de arm op prooien jagen; allemaal tradities die een belangrijk onderdeel zijn van iemands leven en gepaard gaan met veel kennis, tijd en passie. 

In de tentoonstelling, die in samenwerking met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) en diverse erfgoedgemeenschappen is samengesteld, staat de bezoeker verstelt van de kennis en vaardigheden van mens en dier en ontdekt hoe de verschillende tradities door de jaren heen veranderd zijn. Met interactieve elementen bij elke traditie ervaart de bezoeker van de tentoonstelling deze ook zelf: schrijf een piepklein briefje voor aan de poot van een postduif, oordeel welke zangvogel gewonnen heeft, maak een selfie op het paardenzadel, zoek de eieren van een kievit en keur schattige kalfjes. 

Uiteraard is er ook aandacht voor het maatschappelijk debat over onze omgang met dieren. Met dierenwelzijn en de passie van de beoefenaren voor hun dieren als leidraad, worden bezoekers aan de dialoogtafel uitgenodigd een eigen mening te vormen.

‘Dier, Mens & Traditie - zwemmende honden, zingende twatwa’s en pronkende paarden’ duurt van 23 januari t/m 29 augustus 2021.

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.