De Super Insecten Show

van 21 februari 1998 t/m 3 mei 1998

Van 21 februari t/m 3 mei 1998 zal de begane grond van de villa in het teken staan van insecten. We doen dat in samenwerking met onze buurman de Kunsthal onder de titel DE SUPER INSECTEN SHOW. De Kunsthal presenteert dan een opstelling van tot 600x vergrote modellen (uit het Natural History Museum, Londen) van een libel, een honingbij, een mug, een vlo, een luis en nog acht andere spectaculaire insecten, aangevuld met een fraaie selectie levensecht materiaal uit onze collectie, levende exemplaren in terraria en een ruimte waar kinderen (en hun ouders) insectenpreparaten door binoculaire microscopen kunnen bekijken. In het Natuurhistorisch Museum verandert de Hoboken Salon in de studeerkamer van niemand minder dan Charles Darwin. Hij spreekt, op ware grootte en aangedreven door perslucht, de bezoekers toe over zijn passie voor insecten. Verder zullen er in de WERELDNATUURzaal flink wat insecten uit het collectie-depot getoond worden. Een bezoek aan DE SUPER INSECTEN SHOW in de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum staat borg voor een unieke kennismaking met het insectenrijk

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.