Krui uit je huid

1 december 1999 t/m 2 april 2000
16 januari 2001 t/m 6 mei 2001
een sprookje voor kinderen vanaf 4 jaar

Kom naar het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, stap het Paleis van Pelsdiertje binnen en laat je betoveren door zon, maan en sterren! Van 3 december 1999 t/m 2 april 2000 en van 16 januari 2001 t/m 6 mei 2001 presenteert het Natuurhistorisch Museum Rotterdam Kruip uit je Huid, een nieuw project speciaal voor kinderen vanaf 4 jaar. Het is geen tentoonstelling maar een belevenis, een sprookje dat kinderen actief meemaken in een kleurrijk sprookjeslandschap met prachtig uitgevoerde, reusachtige sprookjesfiguren. Het verhaal is gebaseerd op het sprookje Bonte-pels van Grimm.

Kruip uit je Huid begint bij een bron vol waterplanten waar twee grote kikkers de kinderen opwachten. Dat is de plek waar de hoofdpersoon, Prinses Pelsdiertje, iedere dag met haar gouden bal komt spelen. Dan gaan ze naar het Paleis van de Koning waar een grote troon staat met daarop de kop van een machtige, gouden leeuw. De kinderen horen het verhaal van de Koning, de vader van de Prinses. Hij wil zijn dochter uithuwelijken. De Prinses probeert aan haar lot te ontkomen door de Koning drie jurken te vragen: één stralend als de zon, één zilver glanzend als de maan en één twinkelend als de sterren. Ook wenst ze een mantel gemaakt van de haren van alle dieren. Wanneer het de Koning lukt om haar alles te geven, vlucht ze, gekleed in de dierenmantel en met de jurken verstopt in drie walnoten. Stap voor stap kunnen de kinderen de avonturen van Prinses Pelsdiertje volgen tot ze uiteindelijk uit haar huid kruipt, de dierenmantel afwerpt en stralend in haar allermooiste gewaad weer als prinses te voorschijn komt.Een bezoek aan Kruip uit je Huid wordt begeleid door museummedewerkers en bestaat uit het beleven van het sprookje en het uitvoeren van activiteiten die er direct mee te maken hebben (aan de pelsmantel werken en walnoten verven). Er kunnen ongeveer 15 kinderen tegelijk door het sprookje geleid worden. Grote groepen worden daarom gesplitst en de activiteiten rouleren. Totale duur: ongeveer anderhalf uur.

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.