Echt waar ?

van 11 maart t/m 26 juni 2005
een interactieve tentoonstelling


Soms geloof je je ogen niet. Je ziet iets, maar is niet wat het het lijkt te zijn. Of je hebt geen flauw idee wat het is. Maar als je dan te horen krijgt wat het voorstelt, denk je soms 'Echt waar?'.Soms komt dat doordat de natuur ons wil foppen. Zo is het de bedoeling dat wij een wandelend blad voor een echt boomblad aanzien. Soms ook worden we op het verkeerde been gezet doordat we een stukje informatie missen: schildpadeieren die niet in het hete zand van een subtropisch strand liggen, kunnen dan net zo goed pingpongballetjes zijn. Soms ook weet je niet dat iets zo klein of zo groot kan zijn...

Met deze gedachte hebben we een tentoonstelling samengesteld. We hebben 40 (delen van) vooral planten en dieren uitgezocht die vaak op iets anders lijken dan wat ze in werkelijkheid zijn. Natuurlijk komt daarbij wat fantasie te pas. Maar laat die in deze tentoonstelling gerust de vrije loop: kun je je wat voorstellen bij de antwoorden op de meerkeuzevragen? En weet je in één keer het goede antwoord.
De tentoonstelling is een kennisquiz, waarbij wij hopen dat je graag wat meer wil weten over de planten en dieren die aan bod komen. Daarvoor is bij de bij de tentoonstelling een boekje samengesteld. Het biedt (vaak onverwachte) informatie, die je niet in andere boekjes tegenkomt. 

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!