Werkplaats Ramon

het olifant-skelet in opbouw           

Hoe ver is de bouw? Bekijk het logboek Ramon komt weer overeind!

Dankzij gestaag binnenkomend sponsorgeld gaat het museum beginnen met het opzetten en monteren van het skelet van de Aziatische olifant Ramon. De actie 'Help Ramon weer Overeind!' heeft inmiddels bijna de helft van het benodigde bedrag van Euro 20.000,- opgeleverd, voorlopig genoeg om Werkplaats Ramon te starten.

Werkplaats Ramon bevindt zich in de toekomstige skelettenzaal op de eerste verdieping van het museum waar het geraamte zijn vaste standplaats krijgt. In die ruimte zullen alle geconserveerde botten en de kolossale schedel worden uitgestald en kunnen bezoekers de opbouw van het skelet door preparateur Hans Brinkerink (Vista Natura, Baarn) volgen. Naar verwachting duurt het ruim twee maanden voordat Ramon weer helemaal overeind staat.

Tijdens de bouw van het skelet loopt de sponsoractie 'Help Ramon weer Overeind' door.

'Werkplaats Ramon - het olifantenskelet in opbouw' is doorlopend toegankelijk. De dagen dat preparateur Hans Brinkerink feitelijk aan het skelet bouwt, worden hier aangekondigd.

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.