Werkplaats Ramon

het olifant-skelet in opbouw           

Hoe ver is de bouw? Bekijk het logboek Ramon komt weer overeind!

Dankzij gestaag binnenkomend sponsorgeld gaat het museum beginnen met het opzetten en monteren van het skelet van de Aziatische olifant Ramon. De actie 'Help Ramon weer Overeind!' heeft inmiddels bijna de helft van het benodigde bedrag van Euro 20.000,- opgeleverd, voorlopig genoeg om Werkplaats Ramon te starten.

Werkplaats Ramon bevindt zich in de toekomstige skelettenzaal op de eerste verdieping van het museum waar het geraamte zijn vaste standplaats krijgt. In die ruimte zullen alle geconserveerde botten en de kolossale schedel worden uitgestald en kunnen bezoekers de opbouw van het skelet door preparateur Hans Brinkerink (Vista Natura, Baarn) volgen. Naar verwachting duurt het ruim twee maanden voordat Ramon weer helemaal overeind staat.

Tijdens de bouw van het skelet loopt de sponsoractie 'Help Ramon weer Overeind' door.

'Werkplaats Ramon - het olifantenskelet in opbouw' is doorlopend toegankelijk. De dagen dat preparateur Hans Brinkerink feitelijk aan het skelet bouwt, worden hier aangekondigd.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!