Van 27 januari t/m 27 april 2007 liep de expositie 'De Biotoop van Ephraïm'. Hiermee zocht de Rotterdamse kunstenares Jeannette Ephraïm aansluiting bij de manier van tentoonstellen in een Natuurhistorisch Museum. Het museum inspireerde haar tot een heel eigen interpretatie van de opgezette koppen van hoefdieren die tot de vaste tentoonstelling van het museum behoren. Zij exposeerde sculpturen van kunststof - waaronder hertenkoppen - in het museumcafetaria alsof het een natuurhistorische expositieruimte is en verbeeldde hiermee een associatieve wereld van wonderlijke plant- en diersoorten. Een artificiële biotoop, geïnspireerd door de natuurhistorie.

Jeannette Ephraïm (1960) ervaart het opzetten van dieren als een wonderlijke activiteit. Een dood dier wordt helemaal ontleed, geconserveerd en vervolgens weer in elkaar gezet om het er zo levensecht mogelijk uit te laten zien. 'Levensecht' is ook de uitstraling die Ephraïm de herten in haar eigen expositieruimte (haar eigen biotoop) wilde geven. Maar dan met een vrijheid en een eigen interpretatie die niet aan een bestaand dier gebonden is. Ephraïm reageert in haar werk heel associatief op de natuur: "Wat is meer bizar? De waarheid in levend materiaal of de waarheid in kunststof?"

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!