De Natuur volgens J-J Rousseau

Van 13 oktober 2007 t/m 6 januari 2008 presenteert het museum een kleine tentoonstelling getiteld ‘De Natuur volgens J-J Rousseau’. Deze Zwitsers-Franse filosoof, schrijver en componist (1712-1778) werd niet door iedereen gewaardeerd. Hij voelde zich bedreigd en achtervolgd, ontvluchtte Parijs en week uit naar Zwitserland. Daar - in de vrije natuur - ontpopte hij zich als een van de eerste wandelaars en grondlegger van onze moderne natuurervaring.
 
Marcel Warmenhoven (1954) raakte geïnspireerd door Rousseau’s natuurleven. Hij borduurde bloemen samen met 14 citaten uit ‘Overpeinzingen van een eenzame wandelaar’ (1782)* en bundelde die tot een boek. In combinatie met een 18e-eeuwse jas waarop hij natuurtaferelen met kruissteekjes aanbracht, en een serie porseleinen poppetjes en plastic dierenfiguren toont Marcel Warmenhoven een heel eigen beeld van ‘de natuur volgens J-J Rousseau’.

* [Les Rêveries du Promeneur Solitaire]

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.