De Natuur volgens J-J Rousseau

Van 13 oktober 2007 t/m 6 januari 2008 presenteert het museum een kleine tentoonstelling getiteld ‘De Natuur volgens J-J Rousseau’. Deze Zwitsers-Franse filosoof, schrijver en componist (1712-1778) werd niet door iedereen gewaardeerd. Hij voelde zich bedreigd en achtervolgd, ontvluchtte Parijs en week uit naar Zwitserland. Daar - in de vrije natuur - ontpopte hij zich als een van de eerste wandelaars en grondlegger van onze moderne natuurervaring.
 
Marcel Warmenhoven (1954) raakte geïnspireerd door Rousseau’s natuurleven. Hij borduurde bloemen samen met 14 citaten uit ‘Overpeinzingen van een eenzame wandelaar’ (1782)* en bundelde die tot een boek. In combinatie met een 18e-eeuwse jas waarop hij natuurtaferelen met kruissteekjes aanbracht, en een serie porseleinen poppetjes en plastic dierenfiguren toont Marcel Warmenhoven een heel eigen beeld van ‘de natuur volgens J-J Rousseau’.

* [Les Rêveries du Promeneur Solitaire]

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!