De Natuur volgens J-J Rousseau

Van 13 oktober 2007 t/m 6 januari 2008 presenteert het museum een kleine tentoonstelling getiteld ‘De Natuur volgens J-J Rousseau’. Deze Zwitsers-Franse filosoof, schrijver en componist (1712-1778) werd niet door iedereen gewaardeerd. Hij voelde zich bedreigd en achtervolgd, ontvluchtte Parijs en week uit naar Zwitserland. Daar - in de vrije natuur - ontpopte hij zich als een van de eerste wandelaars en grondlegger van onze moderne natuurervaring.
 
Marcel Warmenhoven (1954) raakte geïnspireerd door Rousseau’s natuurleven. Hij borduurde bloemen samen met 14 citaten uit ‘Overpeinzingen van een eenzame wandelaar’ (1782)* en bundelde die tot een boek. In combinatie met een 18e-eeuwse jas waarop hij natuurtaferelen met kruissteekjes aanbracht, en een serie porseleinen poppetjes en plastic dierenfiguren toont Marcel Warmenhoven een heel eigen beeld van ‘de natuur volgens J-J Rousseau’.

* [Les Rêveries du Promeneur Solitaire]

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.