Zoeken

Van 18 mei t/m 2 september 2007 vormt de tentoonstelling ‘KidsKunst DreamTeamTime - kinderen schilderen oeroude woestijnkunst’ het hoogtepunt van een manifestatie waarbij kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar beeldende kunst leren ontdekken als vrijetijdsbesteding. Beeldende kunstenaars verzorgden in de afgelopen twee maanden workshops in buurthuizen in deelgemeentes Delfshaven en Feijenoord. “De confrontatie van diverse culturen is heel inspirerend en geeft enorm veel energie”, typeert een van de kunstenaars de kruisbestuiving tussen de kunstenaars en de kinderen. Op speelse wijze en onder professionele leiding van het sociaal cultureel werk tracht KidsKunst een brug te vormen tussen beeldende kunstenaars en jeugd in achterstandswijken.

Inspiratie: Aboriginalkunst
De kinderen en hun kunstenaars lieten zich inspireren door Aboriginalkunst, een eeuwenoude kunstvorm uit Australië met een grote diversiteit en inspirerende vormenrijkdom. Wetenschappers beschouwen Aboriginal rock-art als de oudste overgebleven kunstvorm ter wereld. Via KidsKunst DreamTeamTime zijn deelnemers teruggevoerd naar de kunstzinnige basis van de mensheid.Kunstenaars
De workshops in Rotterdam werden geleid door Robert Baumann, Margot Hoogeweij, Harmen Sliep, Caro de Gier, Jules van der Vuurst de Vries en Magda Rinkema. Zij ondersteunden de kinderen actief in hun ontdekkingstocht naar kunst waarbij inspraak en eigen initiatief van de kinderen belangrijk was. Naast het werk van de kinderen is autonoom werk van de kunstenaars te zien zodat de eventuele wisselwerking en wederzijdse beïnvloeding zichtbaar wordt.

KidsKunst DreamTeamTime vindt gelijktijdig plaats in Rotterdam, Utrecht en Haarlem. In totaal doen zo’n 300 kinderen mee. Terwijl het Natuurhistorisch Museum Rotterdam werk uit de Maasstad toont, is in het AAMU in Utrecht werk van Utrechtse kinderen en kunstenaars te bewonderen en in het Haarlemse Architectuurcentrum ABC werk van Haarlemse jeugd. Kidskunst DreamTeamTime is een coproductie van Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU), Architectuurcentrum Haarlem, St. Welzijn Feijenoord (SWF), St. Delfshavense Instellingen voor Sociaal Cultureel Werk en Kinderopvang (Disck), st. Welzijn Centrum Zuid Haarlem, st. Portes en Criss Cross Consultancy (CCC) voor initiatiefnemer St. Cultur@ll. Kidskunst bestaat sinds 1999 en vindt voor het eerst in meerdere steden plaats. Deelnemende buurthuizen in Rotterdam: Westervolkshuis, Open Haard, Stereo, Open Huis, Schiemond, Westerpoort.KidsKunst DreamteamTime is mede mogelijk dankzij financiële ondersteuning van o.m.: Deelgemeente Delfshaven, VSBfonds, Lindenweij Fonds, beheerd door het Prins Bernard Cultuurfonds.

Meer informatie: <link http: www.crisscross.cc kidskunst external-link-new-window external link in new>www.crisscross.cc/kidskunst.