The Sacred Vineyards

Van 25 mei t/m 9 september 2007 exposeert het museum onder de titel ‘The Sacred Vineyards’ werken van de Rotterdamse kunstenaar Richard Bouwman die deel uit maken van zijn serie ‘Abundance’ (2004/2006). De schilderijen en werken op papier vinden hun oorsprong in de mythische verschijningsvormen van Dionysos/Bacchus, de Grieks/Romeinse god van de wijn en het uitbottende natuurleven.

Over het werk van Richard Bouwman schreef Ernest Van Buynder, voorzitter van het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (MuHKA):
 

“Bij de eerste blik zie je in de nieuwe cyclus van Richard Bouwman vooral florale en vegetale verschijningsvormen, druiventrossen, de wingerd, de vijftallige bladeren, beelden die uiterlijk naar de natuur verwijzen. Maar zeer snel realiseer je je dat het hier gaat om geestelijke landschappen die naar de overvloed, de bedwelming, het genot, het ontsnappen aan de realiteit, het enigma, de bedwelmende krachten van de natuur verwijzen. Nooit wordt men in zijn recente werk overgeleverd aan een volstrekte autonomie van vorm en kleur, want steeds worden zijn werken beladen met sporen van organische vormen. In de verticale structuren zitten zelfs antropomorfe vormen. De mens dus als wezen dat blijft behoren tot het rijk van de natuur, eeuwige uitdaging van alles wat cultuur en spiritualiteit is.”

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.