Vanaf 12 januari 2008 presenteert het museum een kleine expositie van het werk van kunstenaar Hans van der Weijden (1956). Hij maakt doosjes en kastjes, objecten in zink. Ze hebben een verweerd uiterlijk als een archeologische vondst en zijn versierd met allerlei ornamentjes - schelpen, stenen, kraaltjes, veertjes, takjes, kreeftenstaartjes, spijkertjes, touwtjes - die soms als een relikwie achter een kijkglaasje zijn opgesteld. Deze ornamentjes maken het zinken object tot een kostbaar kleinood, een schatkist, iets van grote emotionele waarde. Door tekeningetjes, landkaartjes en onleesbare teksten krijgen de objecten een geheimzinnige en sprookjesachtige uitstraling waar ieder voor zich een eigen verhaal bij kan maken.

Bijzonder onderdeel van de expositie zijn de persoonlijke souvenirs van de kunstenaar, waaronder water uit de fonteinen van Rome, en zand en schelpjes van de stranden van Bretagne.

‘Fantastische Verzamelingen’ duurt t/m 20 april 2008.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!