Vanaf 12 januari 2008 presenteert het museum een kleine expositie van het werk van kunstenaar Hans van der Weijden (1956). Hij maakt doosjes en kastjes, objecten in zink. Ze hebben een verweerd uiterlijk als een archeologische vondst en zijn versierd met allerlei ornamentjes - schelpen, stenen, kraaltjes, veertjes, takjes, kreeftenstaartjes, spijkertjes, touwtjes - die soms als een relikwie achter een kijkglaasje zijn opgesteld. Deze ornamentjes maken het zinken object tot een kostbaar kleinood, een schatkist, iets van grote emotionele waarde. Door tekeningetjes, landkaartjes en onleesbare teksten krijgen de objecten een geheimzinnige en sprookjesachtige uitstraling waar ieder voor zich een eigen verhaal bij kan maken.

Bijzonder onderdeel van de expositie zijn de persoonlijke souvenirs van de kunstenaar, waaronder water uit de fonteinen van Rome, en zand en schelpjes van de stranden van Bretagne.

‘Fantastische Verzamelingen’ duurt t/m 20 april 2008.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.