Schelpenstudies

Van 5 april tot en met 10 augustus presenteerde het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de tentoonstelling ‘Schelpenstudies - waterverven en pinholes van Willem Labeij’.

Beeldend kunstenaar en natuurliefhebber Labeij werd in 1943 in Rotterdam geboren. Hij leidde een zwervend bestaan en woonde onder andere in Ierland, IJsland en Zuid-Limburg. In de vijf jaar dat hij met een kustvaarder over de wereldzeeën voer, legde hij een verzameling tropische schelpen aan die hem in 2006 en 2007 voor zijn schelpenstudies inspireerde. De basis vormen aquarellen, die hij ook weer benutte als achtergrond voor foto’s van kleurrijke schelpen, gemaakt met een pinhole-camera van eigen fabricaat. De maximale scherptediepte (maar geen maximale scherpte) doen schelpen en achtergrond versmelten tot een geheel.

Labeij’s ‘schelpenstudies’ werden geflankeerd door veelkeurige slakkenhuizen uit zijn privé-verzameling en uit de museumcollectie. 

Op 14 november 2011 is Willem Labeij overleden.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!