Schelpenstudies

Van 5 april tot en met 10 augustus presenteerde het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de tentoonstelling ‘Schelpenstudies - waterverven en pinholes van Willem Labeij’.

Beeldend kunstenaar en natuurliefhebber Labeij werd in 1943 in Rotterdam geboren. Hij leidde een zwervend bestaan en woonde onder andere in Ierland, IJsland en Zuid-Limburg. In de vijf jaar dat hij met een kustvaarder over de wereldzeeën voer, legde hij een verzameling tropische schelpen aan die hem in 2006 en 2007 voor zijn schelpenstudies inspireerde. De basis vormen aquarellen, die hij ook weer benutte als achtergrond voor foto’s van kleurrijke schelpen, gemaakt met een pinhole-camera van eigen fabricaat. De maximale scherptediepte (maar geen maximale scherpte) doen schelpen en achtergrond versmelten tot een geheel.

Labeij’s ‘schelpenstudies’ werden geflankeerd door veelkeurige slakkenhuizen uit zijn privé-verzameling en uit de museumcollectie. 

Op 14 november 2011 is Willem Labeij overleden.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.