Schelpenstudies

Van 5 april tot en met 10 augustus presenteerde het Natuurhistorisch Museum Rotterdam de tentoonstelling ‘Schelpenstudies - waterverven en pinholes van Willem Labeij’.

Beeldend kunstenaar en natuurliefhebber Labeij werd in 1943 in Rotterdam geboren. Hij leidde een zwervend bestaan en woonde onder andere in Ierland, IJsland en Zuid-Limburg. In de vijf jaar dat hij met een kustvaarder over de wereldzeeën voer, legde hij een verzameling tropische schelpen aan die hem in 2006 en 2007 voor zijn schelpenstudies inspireerde. De basis vormen aquarellen, die hij ook weer benutte als achtergrond voor foto’s van kleurrijke schelpen, gemaakt met een pinhole-camera van eigen fabricaat. De maximale scherptediepte (maar geen maximale scherpte) doen schelpen en achtergrond versmelten tot een geheel.

Labeij’s ‘schelpenstudies’ werden geflankeerd door veelkeurige slakkenhuizen uit zijn privé-verzameling en uit de museumcollectie. 

Op 14 november 2011 is Willem Labeij overleden.

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.