Licht van de Zee

Jürgen Reichert (Eschweiler, 1969) maakt lichtobjecten - lichtwezens - van siliconen en pigment. Met een zelf ontwikkelde techniek bouwt hij de objecten laagje voor laagje, bolletje voor bolletje op. Ze hebben een tactiele uitstraling en moeten zo echt mogelijk lijken. Hij bestudeert daarvoor bestaande organismen van dichtbij en let vooral op structuren en verbindingen. De uiteindelijke ontwerpen zijn uniek en berusten geheel op zijn eigen fantasie. Jürgen Reichert creëert nieuwe soorten die hij als een taxonoom ook wetenschappelijke namen geeft. 

Voor de tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam selecteerde hij lichtwezens uit zee: kwallen, stekelhuidigen, anemonen, naaktslakken en octopussen. Ze bestaan uit licht en stralen van binnenuit als een gloeidraad. Hun aantrekkingskracht is groot - ze moeten gevoeld en geaaid worden. Ze zijn zacht, rubberachtig, warm en kriebelig. 

‘Ik hoop dat mijn lichtwezens mensen betoveren, net zoals als de verbazingwekkende natuur mij betovert. Lachen mag ook: laat uw innerlijk kind naar buiten komen en geniet van dat moment.’ aldus Reichert. 

‘Licht van de Zee’ was te zien t/m 10 januari 2010.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!