Uilen hebben, als enige in het vogelrijk, hun ogen naar voren staan. Dat geeft ze iets menselijks en verklaart waarom wij van oudsher door uilen geboeid zijn. De expositie ‘Nachtbrakers’ toonde en vertelde alles over uilen. Over de soorten die bijna overal in Nederland voorkomen (ransuil, kerkuil, velduil, steenuil en bosuil) en de zeldzame gasten zoals sneeuwuil, ruigpootuil, oehoe, dwergooruil en dwerguil. Speciaal voor deze tentoonstelling werd de opgezette Rotterdamse dwergooruil uit het collectiedepot gehaald. Dit was het eerste exemplaar van zijn soort dat in Nederland werd gevonden, aan de Westerkade in september 1890. Behalve over de biologie van uilen (nesten, broeden, opgroeien van de jongen, de nachtelijke jacht, voedsel, braakballen) ging ‘Nachtbrakers’ ook over uilen in de volkenkunde, kunst en film.

Deze grote uilententoonstelling was geschikt voor jong en oud. Kinderen konden digitaal braakballen pluizen een uilen-memoryspel spelen. 'Nachtbrakers - alles over uilen' duurde van 2 april t/m 28 augustus 2011.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!