Rabbits can't swim - foto's van Cindy Jansen

In de fotoserie Rabbits can’t swim van Cindy Jansen (1976) stond de confrontatie centraal tussen de natuurlijke en de menselijke ruimte; het onoplosbare contrast. Ook al poogt het artificiële licht in de foto's hen te verenigen, de twee kunnen niet samen, er blijft altijd een scheiding. De titel Rabbits can’t swim duidt op deze incompatibiliteit. Het exposeren van het zeer autonome werk van Cindy Jansen werpt een nieuw licht op de vaste collectie van het Natuurhistorisch Museum: zij bevraagt de natuur - haar schoonheid en onafhankelijkheid - op intrigerende wijze. De tentoonstelling bestond uit dertien foto’s (70-x70 cm) en duurde t/m 13 juni 2011.

Op zondag 5 juni van 12.00 tot 15.00 uur was Cindy Jansen in de tentoonstellingsruimte aanwezig  en gaf uitleg bij de foto's. Om 13:00 uur gaf zij een presentatie over haar werk en werkwijze. Ook signeerde zij de catalogus die in de museumwinkel te koop was.

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.