Rabbits can't swim - foto's van Cindy Jansen

In de fotoserie Rabbits can’t swim van Cindy Jansen (1976) stond de confrontatie centraal tussen de natuurlijke en de menselijke ruimte; het onoplosbare contrast. Ook al poogt het artificiële licht in de foto's hen te verenigen, de twee kunnen niet samen, er blijft altijd een scheiding. De titel Rabbits can’t swim duidt op deze incompatibiliteit. Het exposeren van het zeer autonome werk van Cindy Jansen werpt een nieuw licht op de vaste collectie van het Natuurhistorisch Museum: zij bevraagt de natuur - haar schoonheid en onafhankelijkheid - op intrigerende wijze. De tentoonstelling bestond uit dertien foto’s (70-x70 cm) en duurde t/m 13 juni 2011.

Op zondag 5 juni van 12.00 tot 15.00 uur was Cindy Jansen in de tentoonstellingsruimte aanwezig  en gaf uitleg bij de foto's. Om 13:00 uur gaf zij een presentatie over haar werk en werkwijze. Ook signeerde zij de catalogus die in de museumwinkel te koop was.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen gesloten t/m 9 februari 2021

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Vrienden krijgen ons museumtijdschrift Straatgras thuis. Voor alle thuisblijvers is het decembernummer hier online te lezen