Zoeken

Schilderijen van David Mayhew (1948-2012)

<link http: www.davidmayhew.com external-link-new-window externe link in nieuw>David F. Mayhew was honorair onderzoeker van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij was paleontoloog, gespecialiseerd in fossiele woelmuizen (Arvicolidae). Behalve wetenschapper was hij musicus (in 2003 verscheen zijn CD Coming Home) en kunstschilder. Honderden aquarellen en olieverfschilderijen kwamen uit zijn atelier tevoorschijn.

Ter nagedachtenis aan deze gewaardeerde en veel te vroeg gestorven medewerker, exposeert het museum van 24 oktober 2013 t/m 16 februari 2014 een selectie uit zijn veelzijdige oeuvre. 

David werkte in verschillende technieken, acryl, olie en aquarel en hij experimenteerde met stijlen. De grote Engelse schilder J.M.W. Turner (1775 - 1851) was een belangrijke inspiratiebron. 
Bomen waren een andere.

De tentoonstelling heeft drie grote olieverfschilderijen in Turneriaanse stijl als middelpunt. Ze tonen onderwerpen uit de klassieke oudheid: een zeeslag, de tocht van Hannibal over de Alpen en het beleg van Troje. Eromheen hangen boomrijke mediterrane landschappen, bloeiende magnolia’s en gouden regen, en kleinere geaquarelleerde landschappen die wederom de invloed van Turner uitstralen.

In overleg zijn de schilderijen te koop. Zie <link http: www.davidmayhew.com>www.davidmayhew.com voor meer werk.