MooiMaken!

De tentoonstelling ‘MooiMaken!’ vormt het hoogtepunt van een manifestatie waarbij kinderen van 4 tot 13 jaar beeldende kunst ontdekken en onderzoeken. Welke kunst is mooi of lelijk en waarom? Daarbij verbeelden ze (aspecten van) hun eigen verhaal in onder meer schilderijen, (zelf)portretten, collages, stillevens en objecten in diverse technieken. Een fotopresentatie geeft een indruk van het werkproces. 

MooiMaken! is opgezet rondom het oeuvre van de Nederlandse kunstenaar Berend Strik die als geen ander hedendaagse technieken verrassend combineert met ambachtelijk oude technieken, wat resulteert in kunstwerken die universele vragen oproepen en een tijdloze uitstraling hebben. Hij begint met een foto (omdat die hem privé iets zegt), die hij daarna met zijn middelen en materialen uit de sierkunst begint te intensiveren door er een geraffineerde schoonheid aan toe te voegen.

Beeldende kunstenaars verzorgden gedurende enkele maanden series workshops in buurthuizen en scholen in wijken van Delfshaven, Noord en Feijenoord. De kunstenaars ondersteunden de kinderen actief in hun ontdekkingstocht naar kunst, waarbij inspraak en eigen initiatief van de kinderen belangrijk was. Op speelse wijze en onder professionele leiding van het sociaal cultureel werk, tracht MooiMaken! een brug te vormen tussen beeldende kunstenaars en jeugd in oude wijken.

MooiMaken! vindt plaats in de steden Rotterdam, Utrecht, Amersfoort en Haarlem. In totaal doen er ruim 400 kinderen mee. In elke stad is er een overzichtstentoonstelling, in Rotterdam in Het Natuurhistorisch, van 9 juli t/m 31 augustus 2014.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!