Zoeken

Vogels huilen niet

Fotograaf <link http: www.anjes.nl external-link-new-window externe link in nieuw>Anjès Gesink is als vrijwilliger werkzaam bij de <link http: www.vogelklas.nl external-link-new-window externe link in nieuw>Vogelklas Karel Schot waar men zieke, gewonde en jonge vogels verzorgt die in de stad en in de omgeving van Rotterdam worden gevonden. Als fotograaf is Anjès zeer geïnspireerd geraakt door deze plek. Sinds november 2012 verzorgt ze daarom niet alleen de vogels maar ze fotografeert ze ook.

Inmiddels heeft ze al meer dan 100 vogels geportretteerd, allemaal op handen in blauwe handschoen. Die handschoen staat symbool voor de verzorging die de vogels krijgen maar verwijst ook naar de menselijke interventie die van grote invloed is op het leven van vogels in de stad. 

Van 17 mei t/m 31 augustus 2014 is onder de titel ‘Vogels huilen niet - klein vogelleed in de grote stad’ een selectie van deze indringende vogelportretten te zien in de Van Roonzaal van Het Natuurhistorisch.

Het boek Vogels huilen niet

Gelijktijdig met de opening van de tentoonstelling 'Vogels huilen niet' verschijnt een <link http: www.lecturisbooks.nl nl webwinkel vogels-huilen-niet external-link-new-window externe link in nieuw>gelijknamig boek. Hiervoor werkte Anjès Gesink nauw samen met <link https: twitter.com debaerd external-link-new-window externe link in nieuw>André de Baerdemaeker, stadsecoloog en bestuursvoorzitter van Vogelklas Karel Schot. Hij schreef de teksten bij de foto’s, en over het fenomeen vogelopvang. Dat stadsvogels ook het leven van stadsmensen kunnen beïnvloeden, blijkt uit de bijzondere liefdesgeschiedenis die <link http: www.ernestvanderkwast.nl external-link-new-window externe link in nieuw>Ernest van der Kwast speciaal voor dit boek schreef. Hoe en waarom vogels letterlijk met de stad kunnen botsen en welke impact dat op een vogelleven kan hebben, beschrijft Kees Moeliker. De teksten en de foto’s vertellen samen een bijzonder verhaal van tegenslag, leed, compassie, liefde veerkracht en hoop bij vogels, en mensen: klein vogelleed in de grote stad.

Het boek verschijnt gelijktijdig met de opening van de tentoonstelling en is dan te koop in de winkel van Het Natuurhistorisch, en elders.

Lezing 'Vogels huilen niet': op zondag 1 juni om 15:00 uur in de sfeervolle Hoboken Salon van Het Natuurhistorisch. Info en reserveren: <link internal-link interne link in huidig>hier.