Zoeken

101 Papavers in één Dag

Voor kunstenaar <link http: www.juulrameau.com over-juul external-link-new-window externe link in nieuw>Juul Rameau was het maken van 101 papaver-etsen een studie naar de verschijningsvorm van de papaver en tegelijkertijd een onderzoek naar de verschillende mogelijkheden binnen de grafische etstechniek om een beeld op de etsplaat te krijgen. Zo ontstond een verzameling ambachtelijke grafiek, getiteld '<link http: www.juulrameau.com portfolio external-link-new-window externe link in nieuw>101 papavers in één dag'. Elke bloem krijgt door de vele details die erin zijn verwerkt zijn eigen karakter. Alle 101 papaver-etsen waren van 18 juli t/m 25 oktober 2015 te zien in de Haverhorst Vestibule van Het Natuurhistorisch.

Juul Rameau over papavers: “Net voor de zomer begint, zijn de papavers er de ene dag nog niet, en de volgende dag zie ik ze opeens overal. In het park, langs de weg, op de dijk. Ik vind dat fascinerend. Alsof dat ene lentebuitje het laatste zetje geeft. Of de zon net die dag genoeg heeft geschenen zodat al die papavers collectief dachten: ‘Dit is het moment.’ Een magisch moment. Een moment om te koesteren, want een papaver bloeit maar kort.”

Onlangs bracht Rameau alle etsen bijeen in <link http: www.juulrameau.com boek-101-papavers-in-een-dag external-link-new-window externe link in nieuw>het boek ‘101 papavers in één dag’. Uniek is de wissellijst die zij speciaal ontwierp voor het boek.