30x30 - flora, fauna en afval op stoeptegels

Van 3 oktober 2015 t/m 24 januari 2016 presenteert Het Natuurhistorisch de expositie ‘30x30’ van beeldend kunstenaar Koos Buist. Deze tentoonstelling duikt van macro tot micro de ‘onzichtbare’ stadsnatuur in, met Nederlands meest gebruikte plaveisel de 30x30 stoeptegel als basis van een visueel onderzoek. 

Ze zijn niet uit ons straatbeeld weg te denken en lijken op het eerste gezicht allemaal gelijk. Schijn bedriegt: tijd, plaats en de elementen maken elke stoeptegel - getekend door kauwgom en korstmos - uniek. Koos Buist ‘roofde’ zeven stoeptegels uit verschillende delen van Rotterdam – van sjiek Kralingen, levendig Delfshaven tot verlate havenkades en het sleetse Zuidplein - en onderzocht deze minimilieus samen met leden van het Nederlands Genootschap voor Microscopie

De zeven 30x30 tegels ondergingen een museale behandeling en vormen samen een bijzondere tentoonstelling.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.