De Grote Tekententoonstelling

In het kader van ‘De Week van de Teek’ exposeerde Het Natuurhistorisch de verzameling teken van Carolien Adriaansche. Zij bracht verschillende soorten en ondersoorten bijeen die door milieumaatregelen* uiterst zeldzaam zijn en met uitsterven worden bedreigd. De teken behoren allemaal tot het genus Lumenbulbus, met als topstukken de soorten L. iocus, L. virga, en L. albuscoleus. Dit unieke tekengeslacht was samengebracht en te zien in ‘De Grote Tekententoonstelling’ van 13 april t/m 10 juli 2015.

Carolien Adriaansche verzamelt al jaren allerlei mooi afval dat ze gerangschikt op kleur en vorm in haar atelier bewaart. Omstreeks 1990, na een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, viel haar verzameling rommel en liefde voor beesten samen. Toen ontstonden de eerste collecties ‘beesten in kastjes’. Deze eerste verzamelingen waren onder andere te zien (in de vitrines) in het oude Centraal Station van Rotterdam. Ze reisden daarna van Parijs (Colette) via Hong Kong naar New York, en nu weer terug naar Rotterdam.

[* vanaf september 2012 mogen er in Europa geen gloeilampen meer in de handel worden gebracht.]

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.