De Grote Tekententoonstelling

In het kader van ‘De Week van de Teek’ exposeerde Het Natuurhistorisch de verzameling teken van Carolien Adriaansche. Zij bracht verschillende soorten en ondersoorten bijeen die door milieumaatregelen* uiterst zeldzaam zijn en met uitsterven worden bedreigd. De teken behoren allemaal tot het genus Lumenbulbus, met als topstukken de soorten L. iocus, L. virga, en L. albuscoleus. Dit unieke tekengeslacht was samengebracht en te zien in ‘De Grote Tekententoonstelling’ van 13 april t/m 10 juli 2015.

Carolien Adriaansche verzamelt al jaren allerlei mooi afval dat ze gerangschikt op kleur en vorm in haar atelier bewaart. Omstreeks 1990, na een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, viel haar verzameling rommel en liefde voor beesten samen. Toen ontstonden de eerste collecties ‘beesten in kastjes’. Deze eerste verzamelingen waren onder andere te zien (in de vitrines) in het oude Centraal Station van Rotterdam. Ze reisden daarna van Parijs (Colette) via Hong Kong naar New York, en nu weer terug naar Rotterdam.

[* vanaf september 2012 mogen er in Europa geen gloeilampen meer in de handel worden gebracht.]

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.