Onkruid voor boven de bank

Afgevallen blaadjes, aangekoekt mos op de stoeprand, een uitgebloeide lelie, verdord fluitenkruid, verleppend weegbree: kunstenaar Rob van Es is er gek op. Onkruid is zijn inspiratiebron. Hij gebruikt de vormen van deze ‘tweederangs’ planten als basis voor zijn sjabloondrukken op papier. Zo ontstaan stevige vormen in vierkante lijsten die de kijker verleiden zonder dat je goed weet waarom. Elk van de kunstwerken is gemaakt in een beperkte oplage van 3. Door de handmatige afwerking is iedere druk een uniek ding. En ook een beetje een raar ding, het blijft wel onkruid per slot van rekening. Rob: “Onkruid is mooier dan de mooiste orchidee.”

De tentoonstelling 'Onkruid voor boven de bank - sjabloondrukken van Rob van Es' is te zien in de Haverhorstvestibule van Het Natuurhistorisch van 31 oktober 2015 t/m 3 april 2016. 

Zie ook www.robvanes.nl

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!