Onkruid voor boven de bank

Afgevallen blaadjes, aangekoekt mos op de stoeprand, een uitgebloeide lelie, verdord fluitenkruid, verleppend weegbree: kunstenaar Rob van Es is er gek op. Onkruid is zijn inspiratiebron. Hij gebruikt de vormen van deze ‘tweederangs’ planten als basis voor zijn sjabloondrukken op papier. Zo ontstaan stevige vormen in vierkante lijsten die de kijker verleiden zonder dat je goed weet waarom. Elk van de kunstwerken is gemaakt in een beperkte oplage van 3. Door de handmatige afwerking is iedere druk een uniek ding. En ook een beetje een raar ding, het blijft wel onkruid per slot van rekening. Rob: “Onkruid is mooier dan de mooiste orchidee.”

De tentoonstelling 'Onkruid voor boven de bank - sjabloondrukken van Rob van Es' is te zien in de Haverhorstvestibule van Het Natuurhistorisch van 31 oktober 2015 t/m 3 april 2016. 

Zie ook www.robvanes.nl

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.