Vliegenmeppers - de collectie Iza van Riemsdijk

Iza van Riemsdijk verzamelt vliegenmeppers. De eerste kocht zij in 1989 in Japan - een zachtroze in de vorm van een vlinder met een vlinderdasje, met in het handvat een pincetje om de dode vlieg mee op te ruimen. Vijfentwintig jaar later telt haar verzameling ruim 2500 exemplaren uit de hele wereld, want overal waar vliegen (en muggen) voorkomen, wordt gemept. De tentoonstelling liet honderden vliegenmeppers en vliegenverjagers zien, uiteenlopend van poppenhuisvliegenmeppers, de uitschuifbare ‘Sudden Death’, tot vliegenmeppers uit Texas van bijna een meter, en van antieke vliegenklappers, spotgoedkope modellen uit de schappen van Wibra en Blokker tot designmeppers van Tupperware® en Alessi. Niet-geplette tweevleugelige insecten uit museumcollecties completeerden deze bijzondere expositie. 

Iza van Riemsdijk (1958) is als internist/nefroloog werkzaam geweest in de regio Rotterdam (Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis). Als zij niet op reis is (op zoek naar nog meer vliegenmeppers), wandelt ze het Pieterpad of tuiniert ze in haar volkstuin.

'Vliegenmeppers' was te zien van 11 april t/m 20 september 2015

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.