Vliegenmeppers - de collectie Iza van Riemsdijk

Iza van Riemsdijk verzamelt vliegenmeppers. De eerste kocht zij in 1989 in Japan - een zachtroze in de vorm van een vlinder met een vlinderdasje, met in het handvat een pincetje om de dode vlieg mee op te ruimen. Vijfentwintig jaar later telt haar verzameling ruim 2500 exemplaren uit de hele wereld, want overal waar vliegen (en muggen) voorkomen, wordt gemept. De tentoonstelling liet honderden vliegenmeppers en vliegenverjagers zien, uiteenlopend van poppenhuisvliegenmeppers, de uitschuifbare ‘Sudden Death’, tot vliegenmeppers uit Texas van bijna een meter, en van antieke vliegenklappers, spotgoedkope modellen uit de schappen van Wibra en Blokker tot designmeppers van Tupperware® en Alessi. Niet-geplette tweevleugelige insecten uit museumcollecties completeerden deze bijzondere expositie. 

Iza van Riemsdijk (1958) is als internist/nefroloog werkzaam geweest in de regio Rotterdam (Erasmus MC, Ikazia Ziekenhuis). Als zij niet op reis is (op zoek naar nog meer vliegenmeppers), wandelt ze het Pieterpad of tuiniert ze in haar volkstuin.

'Vliegenmeppers' was te zien van 11 april t/m 20 september 2015

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!