Zoeken

Heel Nederland de lucht in - een eerbetoon aan de vogel

‘Heel Nederland de lucht in’ is de titel van een landelijke kunstmanifestatie die in april 2016 van start ging. Ruim 110 kunstenaars van naam en faam presenteerden landelijk verspreid hun 'vogelwerken'. Een uitwaaierende Nederlandse ‘kunstbelt’ van Appingedam, via Nieuw Amsterdam, Schokland, Rotterdam en Middelburg met Slot Zeist als middelpunt. Nog nooit stond de Vogel-in-de-Kunst zo in de kijker. In schilderijen, grafiek, aquarellen, pastel, brons, steen of hout - eenmaal besmet met het vogelvirus raak je als kunstenaar nooit meer uitgevogeld, en als vogelkijker nooit meer uitgekeken. 

 

In Het Natuurhistorisch was de marmeren Haverhorstvestibule van 16 april t/m 17 juli 2016 ingericht met werken van vogelkunstenaars van diverse pluimage: Robin D' Arcy Shillcock, Natascha van den Berg, Lidwien Chorus, Haije Gemser, Han van Hagen, Rob Møhlmann, Dirk van Gelder, Ruth van Royen, Johan Scherft, Marianne Stam en Siegfried Woldhek.

Afbeeldingen op deze pagina zijn van werk van Han van Hagen (boven), Ruth van Royen (links), Robin d'Arcy Shillcock (midden) en Siegfried Woldhek (rechts).

Boek

Bij de tentoonstelling verscheen het 277 pagina’s tellende boek ‘Hoogvliegers van het Laagland - een vogelgids in hedendaagse kunst', ingeleid en samengesteld door Rob Møhlmann, met een selectie uit het werk van alle deelnemende kunstenaars en tekstbijdragen van ander vrolijk vogelvolk. Het boek is te koop voor € 28,50 via www.hoogvliegersvanhetlaagland.nl