Natuurfotografie in de Lage Landen - winnaars van de Groene Camera

Bekijk de natuur van de Lage Landen met een hernieuwde blik en laat je verrassen door de geweldige variatie, nu eens niet buiten in het vrije veld maar in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, op de expositie van de winnaars van de Groene Camera.

De Groene Camera is dé fotoprijs voor natuurfotografen uit Nederland en België. De tentoonstelling laat het portfolio van de natuurfotograaf van het jaar zien, de bekroonde foto van jongeren tot 18 jaar én de winnaars van de tien speciale categorieën: vogels, zoogdieren (en andere gewervelden), insecten (en andere geleedpotigen), onderwaterfotografie, luchtfotografie, flora, landschappen, stadsnatuur, abstract en humor. Stuk voor stuk juweeltjes van foto’s die samen een bijzonder beeld geven van de natuur in Nederland en België gezien door de (camera)lens van mensen met een superscherpe blik op dieren, planten en hun omgeving.

De tentoonstelling ‘Natuurfotografie in de Lage Landen - winnaars van de Groene Camera’ duurde van 1 april t/m 25 juni 2017.

De jury van de Groene Camera bestond uit Marijke Kodden, Martin Kers, Kees Moeliker, David Peskens, Rollin Verlinde en stond onder voorzitterschap van Jan Vermeer. Zij selecteerden de winnaars uit meer dan 7000 foto's ingezonden door vele honderden fotografen.

De fotowedstrijd en de tentoonstelling zijn gesponsord door SIGMA Benelux (hoofdsponsor), Cameratools en CEWE.

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.