Natuurfotografie in de Lage Landen - winnaars van de Groene Camera

Bekijk de natuur van de Lage Landen met een hernieuwde blik en laat je verrassen door de geweldige variatie, nu eens niet buiten in het vrije veld maar in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam, op de expositie van de winnaars van de Groene Camera.

De Groene Camera is dé fotoprijs voor natuurfotografen uit Nederland en België. De tentoonstelling laat het portfolio van de natuurfotograaf van het jaar zien, de bekroonde foto van jongeren tot 18 jaar én de winnaars van de tien speciale categorieën: vogels, zoogdieren (en andere gewervelden), insecten (en andere geleedpotigen), onderwaterfotografie, luchtfotografie, flora, landschappen, stadsnatuur, abstract en humor. Stuk voor stuk juweeltjes van foto’s die samen een bijzonder beeld geven van de natuur in Nederland en België gezien door de (camera)lens van mensen met een superscherpe blik op dieren, planten en hun omgeving.

De tentoonstelling ‘Natuurfotografie in de Lage Landen - winnaars van de Groene Camera’ duurde van 1 april t/m 25 juni 2017.

De jury van de Groene Camera bestond uit Marijke Kodden, Martin Kers, Kees Moeliker, David Peskens, Rollin Verlinde en stond onder voorzitterschap van Jan Vermeer. Zij selecteerden de winnaars uit meer dan 7000 foto's ingezonden door vele honderden fotografen.

De fotowedstrijd en de tentoonstelling zijn gesponsord door SIGMA Benelux (hoofdsponsor), Cameratools en CEWE.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.
 

In het museum houden we 1,5 meter afstand en is een mondkapje verplicht. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden. Wel is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht.

Lees hier welke coronamaatregelen gelden, en welke niet meer.

We zijn finalist van de De RAAK Stimuleringsprijs. Stem op ons museum, zodat we de eerste prijs winnen!