Van Teeffelen’s Ornithologisch Handboek

Van 22 februari t/m 25 juni 2017 exposeerde Els van Teeffelen een speciale selectie vogeltekeningen uit haar speciaal verschenen ‘Van Teeffelen’s Ornithologisch Handboek’. Het zijn groepsportretten in inkt op papier (30x30 cm) van allerhande vogels, waarover zij zegt:

 

“Het begon bij een boom. In het vroege voorjaarslicht bekeek ik de vogels eromheen en probeerde ze nauwkeurig - naar de natuur - te tekenen. Al snel kreeg ik vogels op papier zonder ze te observeren. Ze vloeiden soepel uit mijn inktpen - niet bestaande vogels, zonder mij te bekommeren om de werkelijke vormen van romp, poten, staart en kuif. Karakteristiek, maar niet karikaturaal, onbedoeld met elkaar in gesprek. In de weken, maanden en jaren erna volgden vele tekenvellen. Ik kreeg er plezier in hoe de vogels zich op papier ontpopten, verschillend maar toch met onmiskenbare familietrekken.”

 

Els van Teeffelen bundelde honderd tekeningen in ‘Van Teeffelen’s Ornithologisch Handboek’ - een knipoog naar bestaande encyclopedische vogelboeken.

 

Het Natuurhistorisch is weer open!

Vooraf reserveren met begintijd blijft voorlopig verplicht. Entreekaarten via onze online ticketshop.

Het is voorlopig nog verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.