Zoeken

Vruchten, dieren, planten en schoenen - potloodtekeningen van Jeroen Pomp

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam organiseerde samen met Galerie Herenplaats en Mascolori een tentoonstelling waarin vruchten, dieren, planten en schoenen centraal stonden. Kleurige potloodtekeningen van Jeroen Pomp die Mascolori heeft gebruikt voor een flamboyant en veelzijdig schoenontwerp. Zowel de tekeningen als de schoenen waren van 8 juli t/m 20 augustus 2017 in Het Natuurhistorisch te zien.

Jeroen Pomp (1985) heeft enorm veel thema's in zijn hoofd. Zijn kleurige tekeningen worden daarom gekenmerkt door een grote diversiteit aan onderwerpen en het papier is van onder tot boven vol getekend. Vruchten, dieren, bloemen en planten, stadsgezichten, wegen en auto’s zijn schijnbaar losjes op het blad neergezet, maar in vogelvluchtperspectief weeft Jeroen zijn fantasiewereld aan elkaar tot een wervelend geheel. De drang om alles compleet te maken komt voort uit zijn autisme. De kleurexplosies en zinnenprikkelende werken van Jeroen Pomp sluiten mooi aan bij Mascolori, het schoenenmerk dat verbaast.

Met de tekeningen van Jeroen Pomp maakt Mascolori niet alleen bijzondere schoenen maar wordt een uniek modeconcept neergezet. Kleurrijke vruchten, wilde dieren, tropische vogels en frisgroene bomen spatten van de schoenen af en maken van de meest saaie outfit een feest. Drie verschillende ontwerpen van Jeroen Pomp zijn uitgewerkt in zowel een linker- als een rechterschoen die apart van elkaar gekocht en gedragen kunnen worden. Met dit unieke modeconcept kan iedereen zijn eigen, flamboyante schoenenwereld creëren.