Zoeken

Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen

Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam exposeerde van 1 maart t/m 15 april 2018 de originele illustraties die Hans de Beer maakte voor zijn nieuwe kinderboek 'Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen’. Hierop zien we hoe Kleine IJsbeer Lars hongerig wakker wordt uit zijn winterslaap. Zijn zoektocht naar eten in de visbaai levert echter niets op. Ook zeehonden en vogels krijgen te maken met voedselschaarste. Lars, Bertje de Zeehond en Isa het Visdiefje ontdekken dat de komst van mensen de vissen wegjaagt. Het antennestation en grote schepen verstoren de vissen die in de visbaai zwommen. Samen met zijn vrienden maakt Lars een plan om de mensen weg te krijgen.

De tekeningen van Hans de Beer laten op subtiele wijze problematieken zien waar grote mensen zich mee bezig moeten houden: klimaatverandering en andere invloeden van de mens op de natuur. De lieflijke manier van tekenen, bekend van de Kleine IJsbeer reeks, is ook in de tekeningen van dit boek terug te vinden. Toegankelijke, fijne platen met een verantwoorde, luchtige knipoog naar onze eigen verantwoordelijkheid.

'Kleine IJsbeer en de verdwenen vissen - de originele boekillustraties van Hans de Beer' duurde van 1 maart t/m 15 april 2018.

Op donderdag 1 maart 2018 was er een speciale Kleine IJsbeer voorlees- en knutselmidddag.