Nederland Zoemt - een wilde bijen expositie

Een leven lang graven, schuieren, braken, behangen en tussendoor: bestuiven. Véél bestuiven. Wilde bijen spelen een heel belangrijke rol in de bestuiving van onze landbouw- en fruitgewassen. Toch zijn het onbekende, onbeminde beestjes. Hoogste tijd dus voor een ode aan de wilde bij! 

'Nederland Zoemt - een wilde bijen expositie' stond vanaf medio april 2018 in elf natuurmusea, verspreid door het land. In de kleine expositie leerde je er alles over het leven van de bij en dus ook dat het niet goed met ze gaat. De expositie gaf daarom ook ideeën over hoe je in actie kan komen om de wilde bij te helpen.

De Wilde Bijen Expositie is met steun van het Mondriaanfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds gemaakt door de SNNC, het samenwerkingsverband van natuurmusea in Nederland en is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Zoemt, met op 21 en 22 april de nationale bijentelling.

In Het Natuurhistorisch duurde de wilde bijen expositie 'Nederland Zoemt' van 14 april t/m 16 september 2018.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.