Nederland Zoemt - een wilde bijen expositie

Een leven lang graven, schuieren, braken, behangen en tussendoor: bestuiven. Véél bestuiven. Wilde bijen spelen een heel belangrijke rol in de bestuiving van onze landbouw- en fruitgewassen. Toch zijn het onbekende, onbeminde beestjes. Hoogste tijd dus voor een ode aan de wilde bij! 

'Nederland Zoemt - een wilde bijen expositie' stond vanaf medio april 2018 in elf natuurmusea, verspreid door het land. In de kleine expositie leerde je er alles over het leven van de bij en dus ook dat het niet goed met ze gaat. De expositie gaf daarom ook ideeën over hoe je in actie kan komen om de wilde bij te helpen.

De Wilde Bijen Expositie is met steun van het Mondriaanfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds gemaakt door de SNNC, het samenwerkingsverband van natuurmusea in Nederland en is onderdeel van de landelijke campagne Nederland Zoemt, met op 21 en 22 april de nationale bijentelling.

In Het Natuurhistorisch duurde de wilde bijen expositie 'Nederland Zoemt' van 14 april t/m 16 september 2018.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!