Second Nature - van plastic afval tot levensechte schelp

The New Raw is een Rotterdamse studio van Foteini Setaki en Panos Sakkas. Zij zoeken naar duurzame oplossingen voor milieubelastende productieprocessen. In hun project ‘Second Nature’ richten zij zich op plastic afval in zeeën en oceanen. Zij verzamelen en gebruiken dit afval als grondstof voor levensechte modellen van schelpen die ze met behulp van moderne 3D-printtechnieken maken. Hiermee willen ze de bewustwording van het plasticprobleem te vergroten. Het Natuurhistorisch stelde schelpen uit de collectie beschikbaar als model en inspiratiebron. De tentoonstelling toonde de verschillende stappen in het productieproces en natuurlijk het eindresultaat: prachtige 3D-geprinte schelpen.

‘Second Nature - van plastic afval tot levensechte schelp’ was te zien in de Haverhorst Vestibule van Het Natuurhistorisch van 30 juni t/m 7 september 2018.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.