Warm, Rood, Nat & Lief - het bloed van Leo Vroman

Met genoegen kunnen wij melden dat de tentoonstelling met een week verlengd is t/m 5 mei.

Leo Vroman (1915-2014) was bioloog, dichter en tekenaar, en een van de meest veelzijdige kunstenaars van zijn tijd. Hij noemde zichzelf een ‘wetenschapsmannetje’, maar zijn poëzie, zijn tekeningen en zijn leven met zijn gezin waren voor hem net zo belangrijk. In de Tweede Wereldoorlog vluchtte Vroman uit Nederland en vestigde zich uiteindelijk in de Verenigde Staten. Daar werd hij bekend als wetenschapper op het gebied van de bloedstolling, hier als een van de meest vooraanstaande dichters.

Samen met de Vroman Foundation presenteerde Het Natuurhistorisch met de tentoonstelling ‘Warm, Rood, Nat & Lief’ het bloed van Leo Vroman. De bezoeker kon kennis maken met zijn warme persoonlijkheid, zijn fascinatie voor het rode levenssap, zijn nieuwsgierigheid naar alle levende wezens en zijn liefde voor Tineke, zijn vrouw.

Zijn kampdagboek met de huid van een varaan, liet zien hoe Vroman ook in mindere tijden een geïnteresseerde bioloog bleef. Originele tekeningen die hij maakte op zoek naar wat later het ‘Vroman-effect’ is gaan heten, gaven een kijkje in zijn baanbrekend onderzoek naar bloedstolling. Met objecten als een schelp, verzameld tijdens een strandwandeling, kreeg ook het persoonlijke leven van Leo Vroman ruime aandacht. 

Warm, Rood, Nat & Lief - het bloed van Leo Vroman’ duurde van 10 november 2018 t/m 28 april 2019 [verlengd t/m 5 mei!]

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.