De reuzenkraak is liever lui - met illustraties van Irene Goede

De Kleine Wetenschap - de populaire kinderwetenschapsrubriek van NRC Handelsblad - bracht jarenlang nieuws over resultaten van onderzoek naar dieren en hun vaak verbazingwekkende gedrag. Bij die stukjes stonden altijd natuurgetrouwe dierenillustraties van Irene Goede die, vaak met een kwinkslag, de speelse toon van de teksten perfect aanvullen. De honderd leukste stukjes dierennieuws en de mooiste illustraties worden gebundeld in het boek ‘De reuzenkraak is liever lui’ dat in april verscheen.

Speciaal voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam maakte Irene Goede een selectie uit haar map met dierenillustraties die van 23 maart t/m 23 juni 2019 werden geëxposeerd. Het waren ruim vijftig originelen, stuk voor stuk juweeltjes die zowel de dieren als het onderzoek naar hun gedrag zodanig verbeelden dat ze zelfs zonder tekst een intrigerend verhaal vertellen.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.