De reuzenkraak is liever lui - met illustraties van Irene Goede

De Kleine Wetenschap - de populaire kinderwetenschapsrubriek van NRC Handelsblad - bracht jarenlang nieuws over resultaten van onderzoek naar dieren en hun vaak verbazingwekkende gedrag. Bij die stukjes stonden altijd natuurgetrouwe dierenillustraties van Irene Goede die, vaak met een kwinkslag, de speelse toon van de teksten perfect aanvullen. De honderd leukste stukjes dierennieuws en de mooiste illustraties worden gebundeld in het boek ‘De reuzenkraak is liever lui’ dat in april verscheen.

Speciaal voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam maakte Irene Goede een selectie uit haar map met dierenillustraties die van 23 maart t/m 23 juni 2019 werden geëxposeerd. Het waren ruim vijftig originelen, stuk voor stuk juweeltjes die zowel de dieren als het onderzoek naar hun gedrag zodanig verbeelden dat ze zelfs zonder tekst een intrigerend verhaal vertellen.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Coronatoegangsbewijs (QR-code) en mondkapje verplicht.
 

In het museum houden we 1,5 meter afstand en is een mondkapje verplicht. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden. Wel is een coronatoegangsbewijs (QR-code) verplicht.

Lees hier welke coronamaatregelen gelden, en welke niet meer.

We zijn finalist van de De RAAK Stimuleringsprijs. Stem op ons museum, zodat we de eerste prijs winnen!