Vogelwrakjes en groeikracht - etsen van Marten Hazelaar

Tijdens zijn wandelingen op Vlieland houdt Marten Hazelaar zijn blik op de grond gericht. In de uitgedroogde, deels ontbonden vogellijkjes die hij tegenkomt, ziet hij een bijzondere schoonheid. Vogels zitten perfect in elkaar. Elk botje heeft een functie, elke spier maakt een beweging mogelijk. De vogelwrakjes geven een zeldzaam inkijkje in dit intrigerende mechanisme en vormden de inspiratie voor een serie etsen. Met oog voor detail en kennis van vogelanatomie weet Marten Hazelaar het delicate mechaniek te vangen in een gedetailleerd lijnenspel. 

De enorme groeikracht van de natuur, die tot uiting komt in landschappen vol plantengroei, vormde de inspiratie voor een tweede serie. Met eindeloos geduld ving de kunstenaar fraaie landschappen in ingewikkelde etsen die eindeloos fascineren en waarop steeds iets nieuws te ontdekken is. Voor deze expositie maakte de kunstenaar een selectie van 13 etsen.

De expositie ‘Vogelwrakjes en groeikracht’ duurde van 6 juli t/m 22 september 2019.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen voorlopig gesloten.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Voor kinderen is er een gratis zoekkaart waarmee je buiten (en later als het museum weer open is) ook in het museum naar stadsdieren kunt speuren.