Wilde Bloemen - kleurrijke kwetsbaarheid

Wilde bloemen zijn belangrijk in de natuur; als voedselbron, plek om eitjes te leggen en als schuilplaats. Ze zijn van groot belang voor de biodiversiteit. Veel insecten zouden zonder wilde bloemen niet bestaan en bloemen niet zonder insecten. Ze brengen geur en kleur in de stad en op het platteland - mensen fleuren er van op en veel dieren zijn er afhankelijk van. Maar wilde bloemen zijn kwetsbaar en dreigen te verdwijnen. Dat moet stoppen.

Met de tentoonstelling ‘Wilde Bloemen - kleurrijke kwetsbaarheid’ liet Natuurmonumenten samen met Het Natuurhistorisch zien welke waarde wilde bloemen hebben, op welke plekken in en rondom Rotterdam in de lente nog steeds bloemenzeeën verrijzen en hoe we weer bloemen kunnen laten bloeien waar ze verdwenen zijn.

Echte planten uit het museumherbarium lieten in de expositie zien welke bloemenpracht er is en was. Verhalen van boswachters van Natuurmonumenten en stadsecologen van het museum illustreerden hoe wilde bloemen weer een vast onderdeel kunnen worden van stad en platteland. Met nuttige tips voor het verantwoord opfleuren van je eigen omgeving. Een kleurrijke tentoonstelling die schreeuwde om actie, om Nederland weer in bloei te zetten.

De tentoonstelling ‘Wilde Bloemen – kleurrijke kwetsbaarheid’ was een samenwerking tussen Natuurmonumenten en Het Natuurhistorisch en duurde van 18 mei t/m 17 november 2019. Leden van Natuurmonumenten en OERRR kregen 25% korting op een toegangsbewijs.

Welkom in Het Natuurhistorisch!

Online reserveren met tijdslot is niet meer nodig
 

Vooraf online een ticket met een vaste starttijd boeken is niet meer nodig. Tickets kunnen 'gewoon' op het moment dat je het museum binnenloopt aan de museumbalie gekocht worden.

Lees hier welke coronamaatregelen nog gelden, en welke niet meer.

Op vrijdag 29 oktober is het museum van 19:00 - 21:30 open. Kom doodleuk griezelen!