Het beest in ons

In ‘Het beest in ons’ vertellen vijfentwintig dieren uit de collectie van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een actueel verhaal.

Vijfentwintig bekende auteurs − van Paulien Cornelisse tot Raoul de Jong − schrijven elk een monoloog voor een dier uit de collectie van Het Natuurhistorisch. Elk dier ‘vertelt’ een prikkelend verhaal over een actuele uitdaging in de mensenwereld, zoals migratie, vrije seks, racisme, mannelijke zwangerschap, genderidentiteit en vergrijzing. Het gaat om dieren in wiens omgeving deze uitdagingen ook spelen en wiens gedrag ons iets leert of inspireert. Want veel van wat wij als menselijke eigenschappen beschouwen − denk aan homoseksualiteit, migratie of gendertransitie − is ook dieren niet vreemd.

Rotterdammers van divers pluimage spreken de verhalen in. Het Natuurhistorisch trekt de stad in met een mobiele opnamestudio, waarin stadsbewoners een monoloog naar keuze kunnen inspreken. Wil jij ook een dierenverhaal inspreken? De data voor de tour maken wij binnenkort bekend.

‘Het beest in ons’ is vanaf mei 2022 te zien in Het Natuurhistorisch.

Het Natuurhistorisch is gesloten voor publiek


 

Als gevolg van de lockdown is Het Natuurhistorisch gesloten voor publiek.

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.