Het beest in ons

In ‘Het beest in ons’ vertellen vijfentwintig dieren uit de collectie van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een actueel verhaal. Vijfentwintig bekende auteurs − van Paulien Cornelisse tot Raoul de Jong − schreven die monologen, waarin elk dier een prikkelend verhaal 'vertelt' over een actuele uitdaging in de mensenwereld, zoals integratie, vrije seks, racisme, mannelijke zwangerschap, genderfluïditeit en ouderdom. Het gaat om dieren in wiens omgeving deze uitdagingen ook spelen en wiens gedrag ons iets leert of inspireert. Want veel van wat wij als menselijke eigenschappen beschouwen, is ook dieren niet vreemd. 

Het Natuurhistorisch trok de stad in met een mobiele opnamestudio, waarin stadsbewoners een monoloog naar keuze konden inspreken. Het resultaat, een tentoonstelling en een boek, is vanaf 4 juni 2022 te zien, te beluisteren en te lezen.

De tentoonstelling ‘Het beest in ons - dieren geven hun kijk op de wereld van nu'  duurt t/m 6 november 2022. VERLENGD T/M 15 JANUARI 2023

Makers en sponsors
‘Het beest in ons’ wordt gerealiseerd door het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en initiatiefnemer Johan Idema, en is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, VriendenLoterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Letterenfonds, VSBfonds, Elise Mathilde Fonds, de Gemeente Rotterdam, de G.Ph. Verhagen-Stichting, Erasmusstichting, Van der Mandele Stichting, Stichting Orlanda Goban, Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot, de Van Leeuwen Van Lignac Stichting en de Vrienden van Het Natuurhistorisch. Studio Spass is vormgever van de tentoonstelling en het boek is uitgegeven door Trichis.

Meer informatie is hier te vinden.