Hoe alles begon: van oerflits tot nu - boekillustraties van Adriaan Bijloo

Het nieuwe boek ‘Hoe alles begon: van oerflits tot nu’ is een graphic novel - een stripverhaal met lopende tekst, geschreven door Bouwine Bergsma. Het laat zien hoe na de oerknal (die je eigenlijk beter 'oerflits' kunt noemen) deeltjes steeds ingewikkelder werden en hoe ze uiteindelijk de levende cellen werden, waar ook wij zelf van gemaakt zijn. Het boek is een reis door de tijd; langs het ontstaan van ons sterrenstelsel, de aarde, de maan, de oceanen en de evolutie van alle vormen van leven, tot het ontstaan van (oer)mensen, steden en machines.

De aansprekende illustraties die Adriaan Bijloo voor ‘Hoe alles begon’ maakte, vormden samen big history - de grote geschiedenis - en een kleine maar fijne tentoonstelling in de Haverhorst Vestibule van het museum, van 5 september t/m 29 november 2020.

Er was een speciale speurtocht tijdens de Kinderboekenweek en in de herfstvakantie van 2020.

Museum gesloten | closed

Het Natuurhistorisch is in verband met de coronamaatregelen gesloten t/m 9 februari 2021

Het Natuurhistorisch gaat online doodleuk door! Bezoek 'Museum Online' op onze website.

Wij kunnen in deze coronatijd best wel wat vrienden gebruiken! Meld je hier aan en ontvang het boek 'Natuurschatten' als welkom. 

Vrienden krijgen ons museumtijdschrift Straatgras thuis. Voor alle thuisblijvers is het decembernummer hier online te lezen