Floral - bloemenscans van Sebiha Öztas

Voor de expositie Floral zette fotografe Sebiha Öztas de scanner in voor de beeldreproductie van bloemen, waardoor details, diepte en schoonheid perfect weergegeven worden. De liefde van haar moeder voor bloemen lag bij Sebiha ten grondslag aan de inspiratie en het doorzettingsvermogen om dit project tot wasdom te brengen. De rust en troost die zij bij bloemen vond, vormden de basis om alledaagse bloemen op een intensere manier weer te geven.

Scanography
Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van botanische kunst en fotografie experimenteerde Sebiha met een niet-fotografische techniek, scanography genoemd. Deze ‘scannerfotografie’ omvat het gehele productieproces van artistieke digitale afbeeldingen met behulp van een beeldscanner, een apparaat dat normaliter gebruikt wordt voor het scannen van foto’s en negatieven. Dit leverde Sebiha bij bloemen verrassende botanische beelden op.

De expositie ‘Floral - bloemenscans van Sebiha Öztas’ was van 14 december 2019 t/m 9 februari 2020 te zien in de Haverhorst Vestibule van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Sebiha Öztas is een fotograaf die zich vooral richt op emotionele en sociale onderwerpen. Ze werkt momenteel aan verschillende projecten waarin ze onschuld, kwetsbaarheid en echte personages op een natuurlijke manier vastlegt en toont. Haar culturele achtergrond speelt een belangrijke rol in de portretten die ze maakt. Ze fotografeert het liefst mensen, maar ook stillevens zoals de botanische beelden in haar serie ‘Floral’. In juli 2019 studeerde ze af aan de Fotovakschool van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie in Rotterdam. Sebiha is geselecteerd als GUP New Photo Talent 2020.

Het museum in coronatijd

Het Natuurhistorisch is weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen:

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is verplicht om vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

In het museum zijn mondmaskers verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.