Vervlogen tijden? - schilderijen van Rafael Martig

In de tentoonstelling ‘Vervlogen tijden?’ portretteert kunstenaar en bioloog Rafael Martig Nederlandse weidevogels – levensgroot en niet op een paaltje in de polder maar in een museale setting. Voor zijn olieverfschilderijen stonden grutto, kievit, kemphaan en scholekster uit de collectie van Het Natuurhistorisch model. Deze historische museumexemplaren, afkomstig uit de Zuid-Hollandse veenweiden, staan in de tentoonstelling oog in oog met hun eigen portretten. Ze stellen de bezoeker de indringende vraag ‘Hoe lang duurt het nog voordat we de Nederlandse weidevogels alleen nog in natuurhistorische musea kunnen zien? Zijn het vervlogen tijden of ondernemen we actie?’. 

'Vervlogen tijden?' duurt van 19 september t/m 29 november 2020.

We zijn weer open!

Vanaf 1 juni is Het Natuurhistorisch weer open. Behalve doodleuk is een bezoek aan ons museum ook veilig in deze coronatijd. Daarvoor hebben we maatregelen genomen: 

Lees hier wat wij doen en van jou verwachten voor een veilig museumbezoek.

Het is voor alle bezoekers verplicht vooraf online een ticket met een vaste starttijd te boeken. Dat kan in onze e-ticket shop

Zie je een museumbezoek nog niet zitten (of ben je ziek), bezoek dan Het Natuurhistorisch Online, met filmpjes en de audiotour voor thuis.